IKEA

APLIKACIJA AR ZA KUPOVINU KAMPANJE IKEA

AR aplikacija za kupovinu kompanije IKEA

Dva trenutno najuticajnija brenda na planeti, kompanije IKEA i Apple prestavile su svoj zajednički projekt  - aplikaciju baziranu na izmijenjenoj realnosti...

Nedugo nakon što je Apple predstavio novi operativni sistem iOS 11, ljubitelje tehnologije obradovala je vijest da je dugo očekivana IKEA-ina aplikacija za kupovinu konačno dostupna u App Store ponudi.

Besplatna aplikacija IKEA Place pretendira postati savršeni asistent za kupovinu proizvoda švedskog giganta. Naime, pomoću funkcije izmijenjene realnosti koja je ugrađena u iOS 11, aplikacija provjerava kako bi se komad namještaja koji ste odabrali u online katalogu uklopio u vaš interijer. Na ovaj način izbjegava se neugodna situacija kroz koju smo svi prošli – da namještaj kupljen u trgovini ne odgovara kućnom dekoru.

Nakon što skinete IKEA Place, program će vas instruirati da skenirate prostoriju pomoću kamere na mobilnom telefonu. Kroz skeneranje aplikacija prima generalne informacije o prostornom rasporedu nameštaja. Sljedeći korak je pretraživanje online kataloga u koji je već ubačeno preko 2000 artikala - od stolica i stolova, preko kauča do kutija za odlaganje stvari. Zahvaljujući aplikaciji i tehnologiji izmijenjene realnosti, možete provjeriti kako bi se odabrani model uklopio u vaš prostor.

Artikli se mogu rotirati i pomicati po prostoru, kako biste stekli utisak je li budući komad namještaja odgovara već postojećem rasporedu. Pritom, aplikacija može manipulirati sa nekoliko modela namještaja u isto vrijeme. Još jedna prednost je što raspored koji ste virtualno napravili možete sačuvati kao sliku u galeriji svog telefona.

IKEA Place aplikacija uključuje i detaljan opis proizvoda, koji su grupirani u kategorije, kao i informaciju o cijeni. Na vrhu svakog artikla nalazi se i link koji korisnike usmjerava na IKEA-in stranicu, gdje se istog trenutka mogu kupiti odabrani modeli.

T.R.

Foto: dezeen.com

 
 
GLAVNI DIO NAŠE ZABAVE JE IKEA

GLAVNI DIO NAŠE ZABAVE JE IKEA

Morat ćemo sačekati još neko vrijeme, ali kompanija IKEA jasno je predstavila svoje namjere za sljedeću godinu...

IKEA UNOSI REVOLUCIJU U NAŠ SVIJET

IKEA UNOSI REVOLUCIJU U NAŠ SVIJET

Kompanija IKEA je postavila ciljeve koji se tiču stoprocentnog prelaska na obnovljive izvore energije do 2020. godine, a ona također želi da i njeni kupci učine isto.

VELJAČINI NOVITETI KOMPANIJE IKEA

VELJAČINI NOVITETI KOMPANIJE IKEA

Ovog mjeseca, kompanija IKEA predstavila je veliki opseg proizvoda koji čine svakodnevni život daleko lakšim…

KOLEKCIJA NAMIJENJENA AKTIVNIM MLADIM LJUDIMA

KOLEKCIJA NAMIJENJENA AKTIVNIM MLADIM LJUDIMA

Kompanija IKEA predstavila je novu kolekciju namijenjenu mladim i aktivnim ljudima...

POMOĆU IKEE OPREMITE SOBU ZA BEBU

POMOĆU IKEE OPREMITE SOBU ZA BEBU

Ukoliko očekujete malo čudo, onda vas vjerojatno tona stvari potpuno sluđuje – koje ime izabrati, šta kupiti prije nego što se beba rodi...

PET NAJBOLJIH IKEINIH KOMADA

PET NAJBOLJIH IKEINIH KOMADA

Sa vjestima da je osnivač kompanije IKEA, Ingvar Kamprad preminuo, ne možemo, a da ne spomenemo nekoliko njegovih najistaknutijih komada namještaja...

FLEKSIBILNA IKEA DELAKTIG SOFA TOMA DIXONA

FLEKSIBILNA IKEA DELAKTIG SOFA TOMA DIXONA

Tom Dixon ponovo je udružio snage sa dizajnerima kompanije IKEA kako bi zajedno kreirali fleksibilnu i elegantnu Delaktig sofu...

PAX IKEA GARDEROBERI UNOSE ELEGANCIJU U SVAKI PROSTOR

PAX IKEA GARDEROBERI UNOSE ELEGANCIJU U SVAKI PROSTOR

IKEA je poznata po jednostavnom i vanvremenskom dizajnu vrlo lako uklopljivim sa većinom prostora...

X