FENG SHUI

ZNAČENJE PAUNA PREMA FENG SHUI FILOZOFIJI

Značenje pauna prema Feng Šui filozofiji

Prema feng shui filozofiji, praktično svaka stvar kojom smo okruženi ima svoje specifično značenje…

Paun je na primjer, prema ovom učenju, donosilac sreće i radosti, koji promovira uspjeh u radu i razvoj karijere, kao simbol ponosa, ljepote i besmrtnosti, zahvaljuljući svom naočitom držanju i bojama kojima se diči. Veliki broj očiju koje jedan paun ima na svom repu povezuju se sa mudrošću, dok on njime istovremeno štiti obitelj i donosi blagostanje.

Ako želite da iskoristite sve ove beneficije pauna u svom domu, možete za to koristiti slike, figure i perje, koje je ujedno obilježje mogućnosti koje će se tek pojaviti.

Feng shui razlikuje dvije vrste pauna, kada se govori o figurama – paun sa otvorenim ili paun sa sklopljenim repom. Paun koji ima otvoren rep je simbol ekstatične sreće i kao takav, idealan je poklon svakome, a posebno onima koji žele da dobiju nove ideje ili rade na novim projektima. Za razliku od toga, paun zatvorenog repa se poklanja svima onima čiji je rad povezan sa stresom i reksiranjem, jer će ih zaštititi od pogrešnih odluka i opasnih situacija.

Kada tražite pauna kojeg možete unijeti svoj dom, odaberite onog koji ima šareni i bogati rep, jer se za njega smatra da ima snažniji uticaj. Paunovo perje koje ima jedinstvene tonove i nijanse, obeležje je visoke pozicije u društvu na istoku.

U svakom slučaju, izbor pauna ovisi od osobnosti vlasnika i njegovih životnih vrijednosti, pa se prilikom izbora mora obratiti pažnja na samu ulogu pauna u predmetu koji se kupuje.

Ako imate problema sa poslom ili radom, smjestite svog pauna u sjevernu zonu Feng shuija, kako biste pomogli sami sebi. Za dostizanje slave, paun svoje mjesto mora pronaći u južnom dijelu vašeg doma, gdje će mu se snaga povećati uz prisustvo crvene boje i vatre.

Za jačanje obiteljskog života i braka, smjestite pauna u jugozapadni dio svog doma, i uvijek vodite računa o njemu. Kao i svaka druga figura feng shuui filozofije, paun od vas traži pažnju – nemojte dozvoliti da mjesecima skuplja prašinu, u potpunosti zanemaren sa vaše strane.

N.Đ.

Izvor The Spruce

 
Pročitaj sljedeći tekst: KAKO POSTAVITI JELKU ZA DOBAR FENG SHUI
 
BILJKE ZA KUPAONICU PREMA FENG SHUIJU

BILJKE ZA KUPAONICU PREMA FENG SHUIJU

Nepotrebno je reći da chi energija prisutna u kupaonici nije ona koju želite koristiti za prizivanje dobre energije.

BLAGDANSKI DOM PO FENG SHUIJU

BLAGDANSKI DOM PO FENG SHUIJU

Kako se bliži Nova godina, možda ćete se sjetiti da ste prošle godine razmišljali o donošenju novogodišnjih rezolucija.

SPAVAJTE SA KUTIJOM ISPOD KREVETA

SPAVAJTE SA KUTIJOM ISPOD KREVETA

Jednostavan Feng shui trik može vam pomoći da ispunite svoje najdublje i nesvjesne želje.

KAKO ZARADITI NOVAC NA PROZORSKOJ DASCI

KAKO ZARADITI NOVAC NA PROZORSKOJ DASCI

Kako privući novac koristeći sadnice pšenice?

FENG SHUI I ORHIDEJA

FENG SHUI I ORHIDEJA

Budući da je cvijet snažnog mirisa, simbolika orhideje obično se pripisuje slatkoj aromi koju ovaj cvijet ispušta u zrak.

FENG SHUI SAVJETI ZA JESEN

FENG SHUI SAVJETI ZA JESEN

Cilj prilagođavanja feng shuija je da vaše unutrašnje "ja" uravnotežite sa prirodnim svjetom oko vas.

ŽALFIJA I ENERGETSKO POSPREMANJE DOMA

ŽALFIJA I ENERGETSKO POSPREMANJE DOMA

Dom je mjesto gdje se osjećamo sigurno i ušuškano, tako da ne čudi što se upravo kod kuće oslobađamo gomile nakupljene loše energije tokom dana...

DELFIN ZA HARMONIJU I USPJEH PO FENG SHUIJU

DELFIN ZA HARMONIJU I USPJEH PO FENG SHUIJU

Samo na spomen riječi delfin, zamišljamo sliku delfina koji se sretno igra sa šarenom loptom.

X