FENG SHUI

SPAVAJTE SA KUTIJOM ISPOD KREVETA

Feng šui trik: spavajte sa kutijom ispod kreveta

Jednostavan Feng shui trik može vam pomoći da ispunite svoje najdublje i nesvjesne želje.

Da li vjerujete u feng shui? Njegov osnovni princip u pogledu sna i protoka dobre energije je da prostor ispod vašeg kreveta treba biti potpuno prazan i čist. To otvara prostor za slobodan protok energije koja, kao rezultat, teče kroz vaše tijelo bez prekida. Stvari i prljavština ispod kreveta stvaraju zbrku u energiji koja se apsorbira u vašoj podsvjesti tokom spavanja i negativno utječe na vaš san i vaš život. Zato osigurajte da ovaj prostor uvijek bude čist, uredan i, ako je moguće, prazan.

Međutim, feng shui se također zalaže da se ispod kreveta nalazi najmanje jedan predmet za koji se očekuje da će imati pozitivan utjecaj na ispunjenje vaših najdubljih, a možda i nesvjesnih želja i snova. Ovaj jednostavan alat naziva se kutija sa blagom, i zbog svojih vitalnih energija, ona vam treba kao pomoć da ostvarite sve svoje životne želje. Neka kutija bude dobre kvalitete da biste omogućili bolje vibracije energije. Koja će energija teći također se može odrediti materijalom kutije. Drvena kutija će poboljšati protok energije koja utječu na aktivnost i rast. Zlatna ili srebrna kutija će privući više pozitivne energije. Pletena će potaknuti energije prirodnog pokreta i fleksibilnosti.

Šta staviti u takvu kutiju?

Morate satviti predmete koji predstavljaju vašu sreću ili će vam pružiti osjećaj sreće, pozitive ili uspjeha. Neka bude povezano sa vašim željama i stvarima koje želite postići. Na primjer, ako želite mnogo novca, stavite pravi novac i dragocjenosti u kutiju. Ako želite sreću u ljubavi, stavite predmete sa kojima je povezana ljubav, recimo crvene svijeće, predmeti u obliku srca...     

Međutim, također treba obratiti pažnju na to gdje ćete stavite tu kutiju. Najbolje je da se nalazi ispod vašeg pupka. Također je važno pregledati, urediti i zamijeniti predmete svaka tri mjeseca.

M.L.

 
Pročitaj sljedeći tekst: KAKO ZARADITI NOVAC NA PROZORSKOJ DASCI
 
BILJKE ZA KUPAONICU PREMA FENG SHUIJU

BILJKE ZA KUPAONICU PREMA FENG SHUIJU

Nepotrebno je reći da chi energija prisutna u kupaonici nije ona koju želite koristiti za prizivanje dobre energije.

BLAGDANSKI DOM PO FENG SHUIJU

BLAGDANSKI DOM PO FENG SHUIJU

Kako se bliži Nova godina, možda ćete se sjetiti da ste prošle godine razmišljali o donošenju novogodišnjih rezolucija.

KAKO ZARADITI NOVAC NA PROZORSKOJ DASCI

KAKO ZARADITI NOVAC NA PROZORSKOJ DASCI

Kako privući novac koristeći sadnice pšenice?

FENG SHUI I ORHIDEJA

FENG SHUI I ORHIDEJA

Budući da je cvijet snažnog mirisa, simbolika orhideje obično se pripisuje slatkoj aromi koju ovaj cvijet ispušta u zrak.

FENG SHUI SAVJETI ZA JESEN

FENG SHUI SAVJETI ZA JESEN

Cilj prilagođavanja feng shuija je da vaše unutrašnje "ja" uravnotežite sa prirodnim svjetom oko vas.

ŽALFIJA I ENERGETSKO POSPREMANJE DOMA

ŽALFIJA I ENERGETSKO POSPREMANJE DOMA

Dom je mjesto gdje se osjećamo sigurno i ušuškano, tako da ne čudi što se upravo kod kuće oslobađamo gomile nakupljene loše energije tokom dana...

DELFIN ZA HARMONIJU I USPJEH PO FENG SHUIJU

DELFIN ZA HARMONIJU I USPJEH PO FENG SHUIJU

Samo na spomen riječi delfin, zamišljamo sliku delfina koji se sretno igra sa šarenom loptom.

POSPREMITE VAŠU KUĆNU KNJIŽNICU

POSPREMITE VAŠU KUĆNU KNJIŽNICU

Sa razvojem digitalnih medija i e-knjiga, mnogi ljudi ponovo procjenjuju svoje kućne biblioteke i kupuju digitalne verzije omiljenih knjiga.

X