FENG SHUI

PRIMIJENITE FENG SHUI PRINCIPE U SPAVAĆOJ SOBI

PRIMIJENITE FENG SHUI PRINCIPE U SPAVAĆOJ SOBI
PRIMIJENITE FENG SHUI PRINCIPE U SPAVAĆOJ SOBI
PRIMIJENITE FENG SHUI PRINCIPE U SPAVAĆOJ SOBI
PRIMIJENITE FENG SHUI PRINCIPE U SPAVAĆOJ SOBI
PRIMIJENITE FENG SHUI PRINCIPE U SPAVAĆOJ SOBI
PRIMIJENITE FENG SHUI PRINCIPE U SPAVAĆOJ SOBI
PRIMIJENITE FENG SHUI PRINCIPE U SPAVAĆOJ SOBI

Vrijeme je da razgovaramo o mjestu gdje provodimo najveći dio našeg vremena - spavaćoj sobi...

Sa 1/3 našeg vremena koje provedemo spavajući, spavaća soba je blisko povezana sa nama iz perspektive feng shuia. Zato je stvaranje dobrih vibracija u našim spavaćim sobama  neophodno za poboljšanje cjelokupne "Chi" energije cijele kuće.

A također, zbog toga što spavaća soba predstavlja brak ili intimne odnose, poboljšanje feng shuia u spavaćoj sobi također će njegovati jači i zdraviji odnos.

Zbog toga predstavljamo ovaj  feng shui vodič sa izvodljivim savjetima koji mogu pomoći da vaša kuća posjeduje više pozitivne energije i harmonije.

1. Lokacija

Feng Shui je u vezi ravnoteže između jina i janga, odnosno "tame" i "svjetlosti”. Spavanje je ključna komponenta jina. Stoga je potrebno više mira i stabilnosti od jang dijelova vašeg doma. Dakle, ako planirate preseljenje, razmislite o uređivanju spavaćih soba u zadnjem dijelu kuće gdje su aktivnosti minimalne.

Međutim, budući da je to "tamnija" strana kuće ne znači da vam soba mora biti u darkerskom fazonu. Umjesto toga, prirodno svjetlo bi trebalo ulaziti u prostor kako bi donosilo svježinu i nivo energije.

Ako u vašoj sobi nema dovoljno svjetla, pokušajte korsititi zavjese koje su svijetle boje poput roze ili biserne. To će dopuniti nedostatak prirodnog svjetla.

U drevnoj kineskoj feng shui teoriji, kuhinja je mjesto bijesa i ometanja. Prema tome, ako je moguće, spavaća soba ne bi trebala biti blizu kuhinje.

2. Sve o krevetu

Bez sumnje, najznačajniji namještaj u spavaćoj sobi je vaš krevet. U feng shuiu, to je jezgra Chi energije. Dakle, kvaliteta kreveta u osnovi određuje ukupni nivo energije u spavaćoj sobi.

Po feng shui u spavaćoj sobi, ne morate uvijek koristiti najskuplje proizvode ili dekor. Umjesto toga, radi se o prihvaćanju prirodnih materijala i organizaciji. Isto se odnosi i na vaše krevete.

3.Prirodni materijali

Dobra ideja je da koristite prirodne materijale u smislu namještaja ili posteljine. Okvir drvenog kreveta uz prirodni i organski lateks madrac već može pobijediti većinu negativnih energija koje teku kroz sobu.

Također je od velike pomoći vašem zdravlju da sve bude prirodno. Uvijek koristite posteljinu napravljenu od prirodnog vlakna poput pamuka ili vune i najboljee kvalitete.

4.Pozicioniranje

Jedan vrlo važan element u Feng shuiu je pozicioniranje. Zato što su kreveti centar spavaće sobe po feng shuiu, trebalo bi da vaš krevet bude dostupan sa obje strane, posebno za parove.

Na taj način, Chi iz sobe i vaše veze će se držati ravnoteže. Također, krevet ne treba postavljati paralelno sa vratima spavaće sobe.

Ako vam se dopadaju noćne komode stavite po jednu na svaku stranu kreveta kako biste stvorili savršenu ravnotežu.

5. Držite elektroniku u kolima

Da, teško je. Ali hajde da probamo. Elektronski uređaji na neki način uznemiruju tokove energije. Bolje je staviti svoj telefon ili laptop van kreveta i sobe barem tokom spavanja.

Izaberite običan budilnik da biste se probudili, um esto telefona. Satovi od kvarca su najbolji izbor u ovom slučaju jer je kvarc prirodni stabilizator, a također ojačava ljubav i suosjećanje.

6. Boje

U filozofiji feng shuia, svaki ugao kuće odgovara određenoj boji i elementu. Dekoriranje vaše spavaće sobe prema njenoj lokaciji bi bilo dobra ideja za povećanje energetskog toka.

Ali ako je vaša spavaća soba u sjevernom uglu vaše kuće i crna je previše za vas, uvijek je dobra ideja da koristite neutralnu boju ili bilo šta blisko bijeloj. To je najharmoničnija paleta boja koja će vas držati mirnim i uzemljenim.

7. Zrak

Kako Chi izvorno znači "protok zraka" na kineskom, cirkulacija zraka igra glavnu ulogu u stvaranju dobre spavaće sobe. Zrak uvijek treba teči unutar prostorije. Kako zrak cirkulira, on također ispira negativnosti i neželjene energije. Zato je uvijek dobra ideja da s vremena na vrijeme otvorite prozor i pustite svjež zrak.

8. Zadržite romantiku

Spavaća soba predstavlja intimne odnose i romantiku. U feng shuiu, roza boja simbolizira ljubav i strast. Da biste začinili stvari u spavaćoj sobi, pokušajte ukrasiti svoju sobu malim ružičastim predmetima. Kada je u pitanju poboljšanje vibracija sa dekorom, kristali su svakako naš najbolji izbor.

Kristali mogu učiniti magiju, ali pošto nisu svi kristali jednaki, najbolji kristal za spavaću sobu je ružičasti kvarc. Ne zove se uzalud “kamen ljubavi”. Ali budite svjesni, kristali, posebno veliki komadi, ne smiju se stavljati pod jastuk.

Energija koju nosi kristal može biti jaka i može utjecati na mozak tokom spavanja. Dakle, stavljanje malih komada kristalnog dekora na noćnu komodu ili stol, vjerojatno je bolje rješenje.

Još jedna stvar koja pomaže da zapali vatru između vas i vašeg supružnika je svjetlost.

Topla boja osvjetljenja će pomoći rasplamsavanje pozitivnosti i strasti u odnosu. U ovom slučaju, lampa od Himalajske soli je sjajan izbor. Ne samo da poboljšava raspoloženje, već i poboljšava kvalitetu spavanja i ukupni nivo energije.

9. Dekor

Ako želite dodati osobni dodir u sobi tako što ćete objesiti zidnu umjetnost, evo o čemu treba voditi računa:

Izaberite umjetnička djela koja su pozitivna ili predstavljaju vizuelizaciju onoga kakav život želite.
Izbjegavajte one koji su mračni ili suviše apstraktni. Izbegavajte jarke boje, velike slike ili ljudske portrete. Neka vi i vaš emotivni partner budete jedina energija u sobi.

N.Đ

 
 
BILJKE ZA KUPAONICU PREMA FENG SHUIJU

BILJKE ZA KUPAONICU PREMA FENG SHUIJU

Nepotrebno je reći da chi energija prisutna u kupaonici nije ona koju želite koristiti za prizivanje dobre energije.

BLAGDANSKI DOM PO FENG SHUIJU

BLAGDANSKI DOM PO FENG SHUIJU

Kako se bliži Nova godina, možda ćete se sjetiti da ste prošle godine razmišljali o donošenju novogodišnjih rezolucija.

SPAVAJTE SA KUTIJOM ISPOD KREVETA

SPAVAJTE SA KUTIJOM ISPOD KREVETA

Jednostavan Feng shui trik može vam pomoći da ispunite svoje najdublje i nesvjesne želje.

KAKO ZARADITI NOVAC NA PROZORSKOJ DASCI

KAKO ZARADITI NOVAC NA PROZORSKOJ DASCI

Kako privući novac koristeći sadnice pšenice?

FENG SHUI I ORHIDEJA

FENG SHUI I ORHIDEJA

Budući da je cvijet snažnog mirisa, simbolika orhideje obično se pripisuje slatkoj aromi koju ovaj cvijet ispušta u zrak.

FENG SHUI SAVJETI ZA JESEN

FENG SHUI SAVJETI ZA JESEN

Cilj prilagođavanja feng shuija je da vaše unutrašnje "ja" uravnotežite sa prirodnim svjetom oko vas.

ŽALFIJA I ENERGETSKO POSPREMANJE DOMA

ŽALFIJA I ENERGETSKO POSPREMANJE DOMA

Dom je mjesto gdje se osjećamo sigurno i ušuškano, tako da ne čudi što se upravo kod kuće oslobađamo gomile nakupljene loše energije tokom dana...

DELFIN ZA HARMONIJU I USPJEH PO FENG SHUIJU

DELFIN ZA HARMONIJU I USPJEH PO FENG SHUIJU

Samo na spomen riječi delfin, zamišljamo sliku delfina koji se sretno igra sa šarenom loptom.

X