FENG SHUI

FENG SHUI - Tri vrste sreće

FENG SHUI - Tri vrste sreće
FENG SHUI - Tri vrste sreće
FENG SHUI - Tri vrste sreće
FENG SHUI - Tri vrste sreće
FENG SHUI - Tri vrste sreće
FENG SHUI - Tri vrste sreće
FENG SHUI - Tri vrste sreće

Veliki majstori Feng Shuija kažu da postoje tri vrste sreće: nebeska, zemaljska i čovečanska...

NEBESKA SREĆA je poput karme, jer nad njom nema kontrole. Sve što se dešava, rođenje, sam život, i sve do kraja života je pod utjecajem neobjašnjivih okolnosti, i najčešće neshvatljivih zakona. Na primjer, vaša velika znanstvena dostignuća, veliki svjetski ugled, veličina vašeg bogatstva, ovisi od vaše Nebeske sreće.

ZEMALJSKA SREĆA je rezultat načina života, odnosno života u skladu sa prirodom i okruženjem u kome se nalazimo.

ČOVjEČANSKA SREĆA je rezultat naših aktivnosti, mudrosti. Na čovječansku sreću možemo djelovati i držati je pod kontrolom.

"Ji djing - Knjiga promjena kaže da u svakoj sreći postoji zrnce nesreće, koja se može javiti i nadvladati, postajući totalna nesreća. Također tvrdi i da u svakoj nesreći istovremeno postoji i sjeme velike sreće" L.Tu.

Kakva god da je vaša situacija, izračunajte vaš KUA BROJ i primjenite male "tajne" formule za poboljšanje sreće. Kua broj se izračunava tako da se zbroje zadnje dvije brojke vaše godine rođenja.

NAČIN RAČUNANJA KUA BROJA ZA ŽENE:
Na primjer, rođeni ste 1. svibnja 1986. godine.
Tada: - zbrojite dvije zadnje brojke vaše godine rođenja: 8+6=14
- dobijeni broj ponovo zbrojite: 1+4=5
- dobijenom broju dodajte 5.
- 5+5= 10, opet zbrojite i na kraju dobijete broj 1, a to je vaš kua broj.
ZA ŽENE: Uvijek se na jednocifreni broj dodaje 5

NAČIN RAČUNANJA KUA BROJA ZA MUŠKARCE
- zbrojite dva zadnja broja godine rođenja: 8+6=14
- dobijeni broj ponovo zbrojite: 1+4=5
- dobijeni broj oduzimate od 10 i dobijete vaš kua broj, a to je u ovom slučaju broj 5.
ZA MUŠKARCE: Uvek se dobijeni jednocifreni broj oduzima od broja 10.

Nakon utvrđivanja vašeg KUA broja, na tabLICI možete vidJeti da li pripadate istočnoj ili zapadnoj grupi, zatim koji je vaš pozitivan smjer i koje elemente treba pojačati da bi vaše aktivnosti bile uspješne:

VAŠ KUA BROJ       VAŠA NIJEN JEN LOKACIJA
1 istočna grupa      jug
2 zapadna grupa    sjeverozapad
3 istocna grupa      jugoistok
4 istocna grupa      istok
5 zapadna grupa    zapad za žene, severozapad za muskarce
6 zapadna grupa    jugozapad
7 zapadna grupa    sjeveroistok
8 zapadna grupa    zapad
9 istocna grupa      sjever

U nastavku pročitajte koje elemente trebate pojačati u odnosu na vaš kua broj i vašu nijen jen lokaciju:
1 vatra i drvo
2 metal i zemlja
3 drvo i voda
4 drvo i voda
5 metal i zemlja za žene, metal i zemlja za muškarce
6 zemlja i vatra
7 zemlja i vatra
8 metal i zemlja
9 voda i metal

Ove podatke i formule koristila sam iz knjiga Lilijan Tu. Izračunajte ih i saznat ćete koji su vaši pozitivni pravci za spavanje, sjedenje, kretanje i odlazak na razne destinacije.

FENG SHUI SIMBOLI
Bilo bi nemoguće opisati sve simbole koji se od pamtivjeka koriste u raznim urođenickim plemenima, prastarim civilizacijama, do suvremenih uvjeta života, i to u svim državama i na svim kontinentima. Čovjek koristi simbole da sačuva obitelj, svoj život, imovinu, za makar mali korak naprijed, za velike letove, da dosegne nebo itd, itd. Feng SHui simboli se djele na nekoliko skupina, ali ovdje će biti riječi samo o najpoznatijim simbolima.

ZMAJ "označava najuzvišeniju duhovnu moć, ono natprirodno, vječnost, vjetrove promjene, nebesku snagu i transformaciju, ritmove prirode, zakon stvaranja, moć, sunce, svijetlost i život. Zmaj je gospodar kuće, pomaže za prilike u karijeri, ali figuru ili sliku zmaja nikada ne bi trebalo držati u spavaćoj sobi" E.T. Kamnings. Ako su na slici zmaj i feniks onda to simbolizira vječnu povezanost, zajednički život. Ovaj motiv je često naslikan na raznim dekoracijama jer predstavlja vječnu povezanost.

FENIKS je" čarobna ptica, car svih ptica, jedna od četiri duhovno blagoslovljena, odnosno sveta bića, univerzalan je simbol uskrsnuća i vječnosti, smrti i ponovnog rođenja i obnove. Uz sliku feniksa dobija se snaga za bolje napredovanje kroz teška vremena. Bilo bi dobro držati sliku feniksa u sektoru 9 (sektor ugleda ) u vašem domu".E.T. Kamnings. Ako ne možete naći sliku feniksa, možda nije loše staviti sliku sokola, je po predanju "Soko se rađa iz ničega" P. Arbutina, književni kritičar.

BUDA nije ukras u domu, već predstavlja simbol produhovljenog bića. Njegov lik varira, ali se može koristiti bilo koji. Figuru Bude držati podignutu od poda 40-80 cm, s tim da je udaljen od kuhinje i kupatila. Ispod figure Bude obavezno postaviti podmetač ili milje neke zemljane ili zlatne boje. Vjeruje se da nasmijani Buda nosi zlatne poluge i donosi bogatstvo.

YIN-YANG: simbol međusobne povezanosti, a kada bi se razdvojili nastupila bi smrt.

yin - noć yang - dan
yin - mjesec yang - sunce
yin - voda yang - vatra
yin - mokro yang - suho
yin - pasivan yang - aktivan
yin - hladno yang - toplo
yin - usporeno yang - brzo

Yin-yang simbol se može postaviti u bilo koji dio stana, može se nositi u torbi, držati u automobilu - objesiti na retrovizor, itd.

SLON je moćna zaštita za stambeni prostor, ali surla slona uvijek mora biti podignuta, a okrenuta tako da uvijek "gleda" u prostor. Kažu Feng Shui majstori da svakog 29. u mjesecu treba staviti jednu novčanicu slonu u surlu, a slijedećeg 29. je zamjeniti novom novčanicom. Mali ritual se primjenjuje za bolji priliv novca. BROD predstavlja Element Vode, treba ga napuniti novčanicama i metalnim novčićima, zatim raznim dragocjenostima i držati ga na sjeveroistoku. Pramac broda treba biti malo podignut na gore i da uvijek "gleda" prema sobi. Ako brod držite u ulaznom prostoru, treba gledati prema stanu.

VO LU, tikve kruškastog oblika, najčešće se drže iznad kreveta najstarijih osoba, za dug život, ali se također mogu držati bilo gdje u prostoru. Ove tikve su specijalan blagoslov bogova, drže se u paru povezane crvenom trakom. Ako u vrtu nemate ove tikve, možete ih vjero- vatno kupiti na sajmovima cvijeća, ili kupiti u trgovinama, od porculana. Dobro je ove tikve držati i u dvorištima, vrtovima. "Nošenjem zlatnih minijaturnih privjesaka u obliku tikve oko vrata, odbit ćete štetne utjecaje i nesreće, pošto je toliko moćan simbol dugovječnosti". L.Tu

MANDARINSKE PATKE, izuzetno moćan simbol ljubavi. Mogu se kupiti u raznim knjižarama, ali isto tako, kao simbol za pojačavanje zajedništva mogu poslužiti dvije ptice u letu, s tim da lete u istom smjeru.

"POLJUBAC", slika Gustava Klimta je suvremeni simbol ljubavi i i zajedništva.

FONTANA. Pretpostavljam da mnogi imaju fontanu u svom radnom ili stambenom prostoru, potrebnu za priljev novca, ali nikada ne zaboravite ubaciti u fontanu novčiće za sreću.

METALNA POSUDICA za novac. Možete je držati na radom stolu ili u stanu na bilo kojem mjestu, ali najbolje je u sektoru novca. Obično se u te posudice stavlja sitniš, ali bi svakako bilo bolje staviti krupnije novčanice, lijepo složene, da privuku veći novac, jer sitniš privlači sitniš. Ako skupljate poštanske marke, ne stavljajte ih u posudu za novac jer bi vam mogle donijeti puno pošte, ali i pošte s računima...

Eto vidite, Feng Shui pomalo zbunjuje, pomalo nasmijava, a ja sam ovdje "u povjerenju" ispričala što sam naučila i prepričala sto sam čitala.

 
Pročitaj sljedeći tekst: FENG SHUI - Savjeti za harmonizaciju
 
KAKO ZARADITI NOVAC NA PROZORSKOJ DASCI

KAKO ZARADITI NOVAC NA PROZORSKOJ DASCI

Kako privući novac koristeći sadnice pšenice?

FENG SHUI I ORHIDEJA

FENG SHUI I ORHIDEJA

Budući da je cvijet snažnog mirisa, simbolika orhideje obično se pripisuje slatkoj aromi koju ovaj cvijet ispušta u zrak.

FENG SHUI SAVJETI ZA JESEN

FENG SHUI SAVJETI ZA JESEN

Cilj prilagođavanja feng shuija je da vaše unutrašnje "ja" uravnotežite sa prirodnim svjetom oko vas.

ŽALFIJA I ENERGETSKO POSPREMANJE DOMA

ŽALFIJA I ENERGETSKO POSPREMANJE DOMA

Dom je mjesto gdje se osjećamo sigurno i ušuškano, tako da ne čudi što se upravo kod kuće oslobađamo gomile nakupljene loše energije tokom dana...

DELFIN ZA HARMONIJU I USPJEH PO FENG SHUIJU

DELFIN ZA HARMONIJU I USPJEH PO FENG SHUIJU

Samo na spomen riječi delfin, zamišljamo sliku delfina koji se sretno igra sa šarenom loptom.

POSPREMITE VAŠU KUĆNU KNJIŽNICU

POSPREMITE VAŠU KUĆNU KNJIŽNICU

Sa razvojem digitalnih medija i e-knjiga, mnogi ljudi ponovo procjenjuju svoje kućne biblioteke i kupuju digitalne verzije omiljenih knjiga.

ZNAČENJE PAUNA PREMA FENG SHUI FILOZOFIJI

ZNAČENJE PAUNA PREMA FENG SHUI FILOZOFIJI

Prema feng shui filozofiji, praktično svaka stvar kojom smo okruženi ima svoje specifično značenje…

KAKO POSTAVITI JELKU ZA DOBAR FENG SHUI

KAKO POSTAVITI JELKU ZA DOBAR FENG SHUI

Kao što i sami vjerojatno znate, period praznika može biti jako stresan, što zbog budžeta koji se tada troši, što zbog same pripreme i uzbuđenja koje je prati…

X