FENG SHUI

FENG SHUI – Savjeti za vjenčanje

FENG SHUI – Savjeti za vjenčanje
FENG SHUI – Savjeti za vjenčanje
FENG SHUI – Savjeti za vjenčanje
FENG SHUI – Savjeti za vjenčanje
FENG SHUI – Savjeti za vjenčanje
FENG SHUI – Savjeti za vjenčanje
FENG SHUI – Savjeti za vjenčanje

Ako ste u fazi priprema za vjenčanje, pogledajte šta Feng Shui kaže, na šta treba obratiti pažnju za najljepši dan u životu i sretnu budućnost...

Sigurno Vas je "zaboljela glava" zbog planiranja Vaše svadbe i bezbroj pitanja vezanih za datum vjenčanja, slavlje, broj gostiju, te da li će se gosti iz urbane "ludnice" prilagoditi gostima iz dobrog, dragog sela? Pitate se, kakva glazba, koju salu odabrati, frizura, i naravno kakva vjenčanica?

Na "drugoj strani svijeta" kineske djevojke vjenčaju se u crvenoj vjenčanici, koja se zove KUA, a ukrašena je prekrasnim nakitom, biserima, kristalima, simbolima obostrane sreće, izvezena zmajevima, itd. Po mladu se dolazilo sa crvenom nosiljkom. U novije vrijeme Kua je (ponekad) zamjenjena crvenom haljinom od svile, a po mladu se dolazi crvenim automobilom.

Po vjerovanju, na vjenčanju treba nositi nešto novo, nešto staro i nešto pozajmljeno. Ako se odlučite za pozajmicu, neka to bude od sretnih ljudi, bogatiih ljudi. Ovdje ću navesti nekoliko malih, jednostavnih Feng Shui savjeta da lakše rješite dilemu:
- možda ne bi bilo loše da se umjesto bijele vjenčanice odlučite za bež ili veoma svjetlo roze;
- bidermajer da bude napravljen od magnolija, jer ovaj cvijet simbolizira žensku ljepotu i bračnu sreću;
- drugi prijedlog za bidermajer je da ga napravite kombinirajući boje pet elemenata čime biste postigli sjajan energetski efekt i zadivili sve prisutne.

Boje pet elemenata su : crvena - predstavlja vatru, plava je voda, zelena - drvo, bež i žuta predstavljaju zemljani element, a bijela i zlatna su boje metala.

Bilo bi dobro da je sala četvorokutnog oblika i da je za svoje slavlje sredite po Feng Shui principima. Položite ba-gua mapu na prostor sale (nacrtajte salu, podjelite je na 9 jednakih djelova-sektora, označite brojeve). Ulazna vrata u salu mogu biti u sektoru 8, 1 ili 6 Feng Shui mape. Najpre obratite pažnju na ulazna vrata. Ušće chi-ja treba biti slobodno, da ga ništa ne blokira. Uklonite sve što bi eventualno smetalo prilikom ulaska u salu. Ukrasite i osvjetlite ulazna vrata. Izaberite stolove ovalnog, okruglog ili osmokutnog oblika, a svakako izbjegavajte stolove sa oštrim uglovima. Postavite stolove u obliku potkovice, a stol za mladence može biti smješten u sektor 9 (ugled).

Simbole, pribor za jelo, salvete koristite u bojama vatre: žuta, oranž, crvena, a buket neka bude složen u obliku piramide. Ako se odlučite da stol za mladence bude u sektoru 2 (ljubav, brak, partnerski odnosi) koristite sav potrebni pribor u bojama zemlje: bež, oker, roze itd. Sektor 2 "zahtjeva" simbol zajedništva. To je kod Kineza predivan simbol bračne sreće, a Vi možete postaviti neke naše simbole. Simboli se ne moraju vidjeti, jer oni "rade" samo za vas.

Stol za mladence smješten u sektoru 2, pomoći će da stvorite i održite dobre uzajamne odnose sa gostima, rođacima, prijateljima. Bilo u kom sektoru da se nalazi, stol za mladence treba biti ukrašen simbolima bračne sreće, simbolima obilja. Stol za mladence NIKAKO ne smije biti okrenut ulaznim vratima. Za uljepšavanje sale koristite ogledala. Uglove u sali dobro osvjetlite da se ne zadržava tok energije.

Biljke za ukrašavanje ovog svečanog prostora nikako ne bi smjele biti sa obješenim listovima, sa zašiljenim i zapuštenim listovima. Žive yang biljke koje cvjetaju doprinjeti će vašem slavlju.

Pozivnice za svadbu možete napraviti osmokutnog oblika, u obliku lepeze ili školjke. Svi ovi oblici simboliziraju sreću.

Ako nakon svadbe budete iznajmili stan za samostalan život ili kupujete stan, svakako izbjegavajte stan sa nedostajućim sektorom dva, (sektor braka, i uopćte sektor partnerskih odnosa). Vidjela sam zgradu s četiri kata, ali sa nedostajućim sektorom dva. Bila sam više nego zatečena saznanjem da sve obitelji u takvim stanovima imaju ozbiljne bračne probleme.

Cvijeće, pokloni, vatromet, veselje ce proći, ali ovaj dan i ovo mjesto, povezivat će vašu prošlost i budućnost. Vaša odmjerenost i strpljenje pomoći će da zaobiđete nepredviđene, zamagljene situacije...

 
Pročitaj sljedeći tekst: FENG SHUI - Soba za bebe
 
BILJKE ZA KUPAONICU PREMA FENG SHUIJU

BILJKE ZA KUPAONICU PREMA FENG SHUIJU

Nepotrebno je reći da chi energija prisutna u kupaonici nije ona koju želite koristiti za prizivanje dobre energije.

BLAGDANSKI DOM PO FENG SHUIJU

BLAGDANSKI DOM PO FENG SHUIJU

Kako se bliži Nova godina, možda ćete se sjetiti da ste prošle godine razmišljali o donošenju novogodišnjih rezolucija.

SPAVAJTE SA KUTIJOM ISPOD KREVETA

SPAVAJTE SA KUTIJOM ISPOD KREVETA

Jednostavan Feng shui trik može vam pomoći da ispunite svoje najdublje i nesvjesne želje.

KAKO ZARADITI NOVAC NA PROZORSKOJ DASCI

KAKO ZARADITI NOVAC NA PROZORSKOJ DASCI

Kako privući novac koristeći sadnice pšenice?

FENG SHUI I ORHIDEJA

FENG SHUI I ORHIDEJA

Budući da je cvijet snažnog mirisa, simbolika orhideje obično se pripisuje slatkoj aromi koju ovaj cvijet ispušta u zrak.

FENG SHUI SAVJETI ZA JESEN

FENG SHUI SAVJETI ZA JESEN

Cilj prilagođavanja feng shuija je da vaše unutrašnje "ja" uravnotežite sa prirodnim svjetom oko vas.

ŽALFIJA I ENERGETSKO POSPREMANJE DOMA

ŽALFIJA I ENERGETSKO POSPREMANJE DOMA

Dom je mjesto gdje se osjećamo sigurno i ušuškano, tako da ne čudi što se upravo kod kuće oslobađamo gomile nakupljene loše energije tokom dana...

DELFIN ZA HARMONIJU I USPJEH PO FENG SHUIJU

DELFIN ZA HARMONIJU I USPJEH PO FENG SHUIJU

Samo na spomen riječi delfin, zamišljamo sliku delfina koji se sretno igra sa šarenom loptom.

X