FENG SHUI

FENG SHUI SAVJETI ZA MALE STANOVE

Feng šui saveti za male stanove

Život u malom prostoru ne mora značiti žrtvovanje na dizajnerskom planu i po pitanju stila, tako je makar, onda kada se pridržavamo feng shui principa...

Danas vam predstavljamo osnovne smjernice za održavanje dobrog toka energije, nevezano sa veličinom prostora kojim raspolažete.

Organiziraje komandnu poziciju

U feng shuiu, komandna pozicija ili točka energije, predstavlja mjesto u prostoriji za koje vjerujete da je najsigurnije i pruža dobar pregled na ostatka stana. U ovom slučaju, komandna pozicija je mjesto smješteno nasuprot vratima. Sa njega vrlo lako možete videjti ulazna vrata i ono vam pruža najbolju, vizualnu i fizičku kontrolu vašeg prostora. Ukoliko živite u garsonijeri, onda bi trebalo dekorirati i reorganizirati namještaj oko svog kreveta. Upotrijebite sobne pregrade kako biste osigurali da vaš prostor djeluje kao veći stan.

Oslobodite se viška stvari

Ovo je vrlo bitna stavka koja predstavlja standard, ne samo u feng shuiu, već i u svim aspektima života. Fizički višak stvari prenosi se u emocionalni impuls koji vam može donijeti osjećaj stresa. Kao uvijek, možete upotrijebiti različite elemente za odlaganje stvari kako biste rasteretili svoj prostor, ali umjesto velikih ulaganja u brojne jedinice, jaka vertikalna polica može predstavljati pravo rješenje, koje nudi unikatne i praktične zidne dekoracije.

Uključite ogledala

Najveći problem malih prostora jeste što posjeduju nedovoljno kvadratnih metara kako bi se u njima smjestio vaš veliki život. Ogledala su ključni elementi za premošćavanje ovih smetnji. Ne samo da će vam ogledala pružiti impresiju većeg prostora nego što zaista jeste, već će sa lakoćom kreirati okruženje za komandnu poziciju i omogućiti vam da u svakom momentu budete svjesni svega što se dešava oko vas.

Dodatno, održavajte vidljive sitnice i dekoracione elemente na minimumu. Ukoliko posjedujete mnogo dekorativnih predmeta, pokušajte ih organizirati zajedno ili grupirati. Sveukupno, vaši dekorativni elementi i namještaj moraju biti uklopljeni i komplementirati jedni drugima, nikako ne predstavljati kontrast niti privlačiti preveliku pažnju.

Održavajte ulazni hol čistim

U feng shui filozofiji, postoji mnogo bitnih prostorija, a među najvažnijim jesu kuhinja, ulazni hol i kupaonica. Onda kada živite u garsonijeri ili malom stanu, onda najvjerojatnije posjedujete samo ove prostorije. Vrlo važna stvar jeste osiguravanje da ulazni dio stana ostane potpuno čist. Izbjegnite bilo kakav višak stvari kako bi dobra energija mogla sa lakoćom teći širom stana.

Personalizirajte kako biste se osjećali "kao kod kuće"

Ponekada je teško dostići taj osjećaj i zaista personalizirati stan, posebno kada znate da u njemu ostajete samo određeni vremenski period. Pored toga, dobar feng shui označava iskonski komotan i komforan osjećaj, koji je uklopljen sa vašim životnim prostorom. Okružite se umjetničkim dijelima ili inspirativnim dekoracijama kako biste nastavili idealan protok dobre energije. Ako razmatrate krečenje zidova, osigurajte jednu vezujuću boju i temu interijera, prilagodivši ih postojećim nijansama namještaja ili kreirajte promjene prema glavnoj šemi, kako biste uklopili nove varijacije.

N.Đ.

 
 
NAJBOLJE BOJE ZA BLAGOVAONICU PREMA FENG SHUIJU

NAJBOLJE BOJE ZA BLAGOVAONICU PREMA FENG SHUIJU

Blagovaonica spada u društvene prostore, baš kao i vaš dnevni boravak, ali ima potencijal biti znatno intimnija, zbog obiteljskih trenutaka koje u njoj provodimo…

SREDITE PROSTOR KAO FENG SHUI GURU

SREDITE PROSTOR KAO FENG SHUI GURU

Feng shui se bazira na ideji da naši domovi predstavljaju refleksiju onoga što se dešava unutar nas...

LJUBIMCI I FENG SHUI

LJUBIMCI I FENG SHUI

Svakom prostoru potrebna su aktivna energija i ljubav...

PRIVUCITE SREĆU FENG SHUI UKRASIMA

PRIVUCITE SREĆU FENG SHUI UKRASIMA

Kako bi se obiteljski dom ispunio pozitivnom energijom, nije vam potrebna nikakva grandiozna redekoracija...

6 VRSTA LJUBAVI PREMA FENG SHUIJU

6 VRSTA LJUBAVI PREMA FENG SHUIJU

Poznato nam je da postoji dosta vrsta ljubavi...

IZABERITE KUĆU SA DOBRIM FENG SHUIJEM

IZABERITE KUĆU SA DOBRIM FENG SHUIJEM

Mnogi od najvažnijih momenata u čovjekovom životu dešavaju se upravo u njegovom obiteljskom okruženju...

PREMA PRAVILIMA FENG SHUIA UREĐEN UMJETNIČKI STUDIO

PREMA PRAVILIMA FENG SHUIA UREĐEN UMJETNIČKI STUDIO

Kao i prilikom učinkovitog dekoriranja obiteljskog doma ili ureda, načela feng shuija mogu se primijeniti i na uređenje studija namijenjenog umjetnosti...

FENG SHUI TRIKOVI ZA REDEKORACIJU INTERIJERA

FENG SHUI TRIKOVI ZA REDEKORACIJU INTERIJERA

Za uređivanje interijer po načelima feng shuija, često nije potrebno uložiti mnogo novca...

X