FENG SHUI

FENG SHUI I DEKORACIJA ZIDA

Dekoracija zida u duhu feng šuija

Ukoliko ste odlučili dekorirati zidove prateći principe feng shuija, trebali biste imati u vidu da isključivo vi osobno stvarate energiju u svakoj prostoriji.

U feng shuiju zidovi i njihov raspored imaju važnu ulogu u prostoru. Ukoliko su dobro pozicionirani, kreirajte dobru energiju u sobi. Vrijedi i obrnuto - ukoliko se zidovi ne nalaze na pravom mjestu blokirat će se protok energije. Ovo će se odraziti i na vaš život u kojem će se također pojaviti blokade.

Svaka prostorija ima više zidova i njihova dekoracija može predstavljati pravi izazov, kako kod kuće, tako i u uredu. Znači li to da treba srušiti svaki suvišan zid i na taj način osloboditi energiju? Naravno da ne. Postoje razni načini na koje se kreira dobra energija koji pritom ne podrazumijevaju demoliranje pola prostora. U sljedećem tekstu pročitat ćete nekoliko savjeta kako ukrasiti zidove sukladno pravilima feng shuija:

Zid u spavaćoj sobi

Zid u spavaćoj sobi

Svaki detalj u spavaćoj sobi utječe na vašu privatnost i raspoloženje, pa tako i zid. Zbog toga bi trebalo biti naročito pažljivi prilikom izbora dekoracija. Izbjegavajte depresivne boje i tužne slike ili murale. Birajte veseo dizajn, kako bi vas nakon napornog dana na poslu, u spavaćoj sobi dočekala vedra atmosfera.

Zid naspram ulaznih vrata

Zid naspram ulaznih vrata

Prva stvar koju ugledate kada uđete u vaš dom jeste zid naspram ulaznih vrata. Dekor na ovom zidu trebao bi emitirati smirujuću energiju, kako bi se od trenutka ulaska osjetili ugodno i opušteno. Poput zida u spavaćoj sobi, na ovaj zid također možete okačiti mural ili neki poster. Jedino što treba izbjegavati jesu ogledala.

Zid ispred radnog mesta

Zid ispred radnog mjesta

Zid ispred radnog mjesta savršena je pozadina za postavljanje vaših postignuća (poput diplome) ili materijala neophodnog za rad. Ovdje možete okačiti i slike destinacija koje žarko želite posjetiti. Pomisao na savršen godišnji odmor poslužit vam kao motivacija da savladate osobito težak zadatak. Dobra ideja jesu i uokvirene slike obitelji, jer malo stvari može nam popraviti raspoloženje kao pogled na naše najmilije.

T.R.

 

 
Pročitaj sljedeći tekst: ČAROBNI TERARIJUMI OD VINSKIH ČAŠA
 
PREDNOSTI LIMUNA PREMA FENG SHUIJU

PREDNOSTI LIMUNA PREMA FENG SHUIJU

Drvo limuna je veoma korisno za jedan dom, prema učenjima Feng Shui filozofije, posebno ukoliko imate djecu…

DOBAR LJETNI FENG SHUI

DOBAR LJETNI FENG SHUI

U svojoj najvećoj i najčistijoj formi, dobar feng shui označava savršen balans između unutrašnjeg i vanjskog svijeta...

FENG SHUI ZA BOLJI BLAGOVAONSKI DIZAJN

FENG SHUI ZA BOLJI BLAGOVAONSKI DIZAJN

U našim životima, potraga za mirom i spokojem predstavlja vječan zadatak...

BOJE ZA STVARANJE SRETNOG DOMA

BOJE ZA STVARANJE SRETNOG DOMA

Prebacivanje enegije u vašem domu i generalno stvaranje vedrijeg životnog okruženja, vrlo je lako izvodljivo upotrebom nekoliko feng shui trikova...

ISKORISTITE SIMBOL LEPTIRA ZA DOBAR FENG SHUI

ISKORISTITE SIMBOL LEPTIRA ZA DOBAR FENG SHUI

U primjeni Feng Shui filozofije, upotreba leptira slična je na mnogo načina, s upotrebom simbola ptice…

NEVJEROJATNA MOĆ LOTOSA I FENG SHUI

NEVJEROJATNA MOĆ LOTOSA I FENG SHUI

Kao što i sami znate, u drevnoj feng shui filozofiji, svaki cvijet, simbol i element ima svoje posebno značenje, koje na svoj svojstven način doprinosi našem blagosta

BOJE KOJE OVE GODINE DONOSE SREĆU

BOJE KOJE OVE GODINE DONOSE SREĆU

Prema feng shuiju, boje asesoara, nakita ili garderobe predstavljaju harmoniju životnih energija, tako da vam sada želimo predstaviti neke od najboljih za ovu godinu...

FENG SHUI ZEMLJANI TONOVI ZA TOPLE INTERIJERE

FENG SHUI ZEMLJANI TONOVI ZA TOPLE INTERIJERE

Feng shui dekoriranje uključuje razmatranje savršene palete boja za vaš prostor, što ponekada može zvučati daleko zastrašujuće nego što zaista jeste...

X