FENG SHUI

FENG SHUI I DEKORACIJA ZIDA

Dekoracija zida u duhu feng šuija

Ukoliko ste odlučili dekorirati zidove prateći principe feng shuija, trebali biste imati u vidu da isključivo vi osobno stvarate energiju u svakoj prostoriji.

U feng shuiju zidovi i njihov raspored imaju važnu ulogu u prostoru. Ukoliko su dobro pozicionirani, kreirajte dobru energiju u sobi. Vrijedi i obrnuto - ukoliko se zidovi ne nalaze na pravom mjestu blokirat će se protok energije. Ovo će se odraziti i na vaš život u kojem će se također pojaviti blokade.

Svaka prostorija ima više zidova i njihova dekoracija može predstavljati pravi izazov, kako kod kuće, tako i u uredu. Znači li to da treba srušiti svaki suvišan zid i na taj način osloboditi energiju? Naravno da ne. Postoje razni načini na koje se kreira dobra energija koji pritom ne podrazumijevaju demoliranje pola prostora. U sljedećem tekstu pročitat ćete nekoliko savjeta kako ukrasiti zidove sukladno pravilima feng shuija:

Zid u spavaćoj sobi

Zid u spavaćoj sobi

Svaki detalj u spavaćoj sobi utječe na vašu privatnost i raspoloženje, pa tako i zid. Zbog toga bi trebalo biti naročito pažljivi prilikom izbora dekoracija. Izbjegavajte depresivne boje i tužne slike ili murale. Birajte veseo dizajn, kako bi vas nakon napornog dana na poslu, u spavaćoj sobi dočekala vedra atmosfera.

Zid naspram ulaznih vrata

Zid naspram ulaznih vrata

Prva stvar koju ugledate kada uđete u vaš dom jeste zid naspram ulaznih vrata. Dekor na ovom zidu trebao bi emitirati smirujuću energiju, kako bi se od trenutka ulaska osjetili ugodno i opušteno. Poput zida u spavaćoj sobi, na ovaj zid također možete okačiti mural ili neki poster. Jedino što treba izbjegavati jesu ogledala.

Zid ispred radnog mesta

Zid ispred radnog mjesta

Zid ispred radnog mjesta savršena je pozadina za postavljanje vaših postignuća (poput diplome) ili materijala neophodnog za rad. Ovdje možete okačiti i slike destinacija koje žarko želite posjetiti. Pomisao na savršen godišnji odmor poslužit vam kao motivacija da savladate osobito težak zadatak. Dobra ideja jesu i uokvirene slike obitelji, jer malo stvari može nam popraviti raspoloženje kao pogled na naše najmilije.

T.R.

 

 
Pročitaj sljedeći tekst: ČAROBNI TERARIJUMI OD VINSKIH ČAŠA
 
FENG SHUI I LEPTIRI U INTERIJERU

FENG SHUI I LEPTIRI U INTERIJERU

Transformacija gusjenice u prelijepog i elegantnog leptira šarenih krila, predstavlja jedan od nesvakidašnjih prirodnih procesa koji se ne može usporediti ni sa čim

PREDSOBLJE I FENG SHUI

PREDSOBLJE I FENG SHUI

Pored ulaznih vrata, predsoblje, odnosno foaje, je kritični prostor u vašem domu kada se radi o prvim utiscima…

NAJBOLJE BOJE ZA BLAGOVAONICU PREMA FENG SHUIJU

NAJBOLJE BOJE ZA BLAGOVAONICU PREMA FENG SHUIJU

Blagovaonica spada u društvene prostore, baš kao i vaš dnevni boravak, ali ima potencijal biti znatno intimnija, zbog obiteljskih trenutaka koje u njoj provodimo…

SREDITE PROSTOR KAO FENG SHUI GURU

SREDITE PROSTOR KAO FENG SHUI GURU

Feng shui se bazira na ideji da naši domovi predstavljaju refleksiju onoga što se dešava unutar nas...

LJUBIMCI I FENG SHUI

LJUBIMCI I FENG SHUI

Svakom prostoru potrebna su aktivna energija i ljubav...

PRIVUCITE SREĆU FENG SHUI UKRASIMA

PRIVUCITE SREĆU FENG SHUI UKRASIMA

Kako bi se obiteljski dom ispunio pozitivnom energijom, nije vam potrebna nikakva grandiozna redekoracija...

6 VRSTA LJUBAVI PREMA FENG SHUIJU

6 VRSTA LJUBAVI PREMA FENG SHUIJU

Poznato nam je da postoji dosta vrsta ljubavi...

IZABERITE KUĆU SA DOBRIM FENG SHUIJEM

IZABERITE KUĆU SA DOBRIM FENG SHUIJEM

Mnogi od najvažnijih momenata u čovjekovom životu dešavaju se upravo u njegovom obiteljskom okruženju...

X