DEKOR

STVARI KOJE IMAJU LOŠU ENERGIJU

9-stvari-u-vasem-domu-koje-mogu-imati-losu-energiju.jpg

 

Pri uređenju interijera trebali biste znati da neke stvari mogu pozitivno ili negativno utjecati na energiju kuće, a ta energija može utjecati na vaše raspoloženje.

Da biste izbjegli neke neugodne situacije, trebate prestati koristiti nekoliko predmeta i stvari.

Određeni predmeti zasigurno mogu izazvati negativne emocije, a razlog mogu biti njihov oblik, materijal, boja i slično. Mogu vam pružiti osjećaj razdražljivosti, tuge i umora te utjecati na kvalitetu spavanja.

Evo nekoliko stvari kojih bi se trebalo što prije riješiti!

Suho cvijeće

Cvijeće ima sjajnu energiju, ali samo ako je živo. Osušeno cvijeće i bilo koja mrtva biljka nesumnjivo će donijeti lošu energiju i mogu utjecati na vaše zdravlje.

Oštri predmeti i oružje

Mačevi, noževi i slični predmeti smatraju se negativnim priborom. I njihov oblik i svrha imaju negativne konotacije, pa ih izbacite iz kuće.

Tamni prekirvači

Tamna deka ili druga deka mogu donijeti puno apatije i depresije. Za dekor vašeg kreveta preporučuje se da se držite svijetlih i neutralnih boja.

Televizor u spavaćoj sobi

Spavaća soba je mjesto na kojem se trebate odmoriti i napuniti baterije. Zato televizor ili drugi električni uređaj ne bi trebali biti u njemu, jer će to oštetiti vašu energiju.

Slike nasilnih i tužnih ilustracija

Slike su bitan dio ukrasa, pa ih morate odabrati mudro. Neka budu tematski i sretni, a neka groteska i neprijateljstvo ostave za posjet galeriji i muzeju.

Ogledala

Svima nam je potrebno ogledalo u kući, međutim, postoje mjesta koja ih nikada ne biste smjeli staviti. Na primjer, nasuprot ulaznim vratima ili u spavaćoj sobi. Feng Shui može izazvati nesanicu ili noćne more. 

Prljavo suđe

Prljavo posuđe i neuredna kuhinja uglavnom promiču negativnu energiju u kući. Zato budite sigurni da čuvate svoju kuhinju čistom!

Zidni sat bez baterija

Ako je vaš zidni sat prestao raditi, zamijenite baterije ili zamijenite sat. Inače ćete stajati poput njega.

Slomljeni predmeti

Vaši kućanski aparati, svjetiljke, vaze, krigle i slično ne smiju se razbiti.

Još jedan savjet za kraj, ako volite kaktuse, nemojte ih držati u kući. Nije čak ni dobra biljka za vašu energiju, neka trnje ukrase terasu.

S.B.

Foto: Decoholic.com/Pinterest

 
Pročitaj sljedeći tekst: SPOJ MEDITERANSKOG I RUSTIČNOG STILA
 
MRAMORNI IZGLED KOLEKCIJE

MRAMORNI IZGLED KOLEKCIJE

U najnovijoj kolekciji Roberto Cavalli Home predstavljen je novi izgled mramora, oniksa, kao i nove posebne tehnike izrade.

TRENDOVI KOJE TREBA IZBJEGAVATI

TRENDOVI KOJE TREBA IZBJEGAVATI

Kad želite ukrasiti svoj interijer, vjerojatno se pitate što je trenutno u trendu i moderno. Ovog puta nećemo se fokusirati na ono što je u pitanju...

SPOJ MEDITERANSKOG I RUSTIČNOG STILA

SPOJ MEDITERANSKOG I RUSTIČNOG STILA

Ako sanjate da živite na morskoj obali i onim malim bijelim i plavim drvenim kućama koje ste vidjeli na filmu, sada bi vam to mogao biti san...

DOM OFARBAJTE U PLAVO

DOM OFARBAJTE U PLAVO

Dok je Pantone proglašen kraljevskim plavom godinom, indigo je još jedna fenomenalna nijansa koju biste trebali istražiti.

IDEJE ZA KAMIN

IDEJE ZA KAMIN

Ne biste trebali ukrašavati prostor oko kamina samo za Novu godinu i slične blagdane. Jer to je jedan od uglova kuće koji možete ukrašavati na različite načine...

DEKORIRAJTE ZID, A DA NIJE OKVIR ZA SLIKE

DEKORIRAJTE ZID, A DA NIJE OKVIR ZA SLIKE

Da biste dodatno prilagodili interijer svog doma, jedan od najboljih načina za to je stil i ukrašavanje jednog zida u bilo kojoj sobi.

ORIGINALAN STALAK ZA VINO

ORIGINALAN STALAK ZA VINO

Wooden Wine Rack je srpska kompanija koja je dizajnirala ovaj inovativni koncept regala za vinske boce ...

ROZE I SIVE SPAVAĆE SOBE

ROZE I SIVE SPAVAĆE SOBE

Neočekivana kombinacija koju dizajneri interijera vole ružičasta i siva.

X