DEKOR

SPOJ MEDITERANSKOG I RUSTIČNOG STILA

savrsen-spoj-mediteranskog-i-rusticnog-stila.jpg

 

Ako sanjate da živite na morskoj obali i onim malim bijelim i plavim drvenim kućama koje ste vidjeli na filmu, sada bi vam to mogao biti san. Ne možemo vam obećati da ćete se jednog jutra zaista probuditi s pogledom na plavetnilo mora i pješčane plaže, ali možemo vam dati savjete kako urediti unutrašnjost svog doma u stilu malene kućice na obali mora.

Mediteranski stil je naravno najbolja opcija za postizanje toga, ali s rustikalnim elementima može izgledati puno bolje.

U stvari, dva stila temelje se na kombinaciji plave i bijele boje, kao i drvenih materijala. Najbolji je primjer bi se odlučiti za bijele zidove, ako je moguće da oni budu izrađeni od drveta, bilo bi idealno, ako ne, poslužit će vam redoviti izgled zida.

Možete odabrati plavi, bijeli ili čak sivi kauč ili kutni namještaj i ukrasiti ga jastucima iste boje. Kod odabira namještaja i pribora možete primijeniti rustikalne elemente. Recimo, drveni stol u dnevnom boravku ili veliki drveni blagovaonski stol i stolice odličan su izbor.

Rustikalni pribor možete smjestiti u hodnik, kupaonicu, kuhinju, gdje god želite. To mogu biti vaze, lonci, okviri za slike, police i slično. Ono na što biste trebali obratiti pažnju je da ne pretjerate u ukrašavanju, jer kič nikome ne prija.

Još jedna od prednosti kombiniranja ova dva stila jest ta što ćete uvijek imati dobro osvijetljene sobe u kojima su zajamčeni uživanje i opuštanje.

Ako cijeli svoj dom ne možete ukrasiti u ovom stilu, onda barem pokušajte da sobu ili kutak u vašem domu uredite na ovaj način. Bit će to sjajno mjesto za čitanje, pisanje, odmaranje i općenito uživanje.

S.B.

Foto: Decoist.com

 
Pročitaj sljedeći tekst: DOM OFARBAJTE U PLAVO
 
MRAMORNI IZGLED KOLEKCIJE

MRAMORNI IZGLED KOLEKCIJE

U najnovijoj kolekciji Roberto Cavalli Home predstavljen je novi izgled mramora, oniksa, kao i nove posebne tehnike izrade.

TRENDOVI KOJE TREBA IZBJEGAVATI

TRENDOVI KOJE TREBA IZBJEGAVATI

Kad želite ukrasiti svoj interijer, vjerojatno se pitate što je trenutno u trendu i moderno. Ovog puta nećemo se fokusirati na ono što je u pitanju...

STVARI KOJE IMAJU LOŠU ENERGIJU

STVARI KOJE IMAJU LOŠU ENERGIJU

Pri uređenju interijera trebali biste znati da neke stvari mogu pozitivno ili negativno utjecati na energiju kuće, a ta energija može utjecati na vaše raspoloženje.

DOM OFARBAJTE U PLAVO

DOM OFARBAJTE U PLAVO

Dok je Pantone proglašen kraljevskim plavom godinom, indigo je još jedna fenomenalna nijansa koju biste trebali istražiti.

IDEJE ZA KAMIN

IDEJE ZA KAMIN

Ne biste trebali ukrašavati prostor oko kamina samo za Novu godinu i slične blagdane. Jer to je jedan od uglova kuće koji možete ukrašavati na različite načine...

DEKORIRAJTE ZID, A DA NIJE OKVIR ZA SLIKE

DEKORIRAJTE ZID, A DA NIJE OKVIR ZA SLIKE

Da biste dodatno prilagodili interijer svog doma, jedan od najboljih načina za to je stil i ukrašavanje jednog zida u bilo kojoj sobi.

ORIGINALAN STALAK ZA VINO

ORIGINALAN STALAK ZA VINO

Wooden Wine Rack je srpska kompanija koja je dizajnirala ovaj inovativni koncept regala za vinske boce ...

ROZE I SIVE SPAVAĆE SOBE

ROZE I SIVE SPAVAĆE SOBE

Neočekivana kombinacija koju dizajneri interijera vole ružičasta i siva.

X