DEKOR

DOM OFARBAJTE U PLAVO

obojite-svoj-svet-u-plavo.jpg

 

Dok je Pantone proglašen kraljevskim plavom godinom, indigo je još jedna fenomenalna nijansa koju biste trebali istražiti.

Iako se raspon tonova može okarakterizirati kao indigo, govorimo o svemu, od tamnoplave do ljubičaste, dizajneri vole eksperimentirati s ovom bojom, bez obzira na boju.

S tim u vezi, trebalo bi i vi da joj date šansu pri uređenju svog doma.

Izgleda sofisticirano, ali i intenzivno, tako da s njim ne možete ukrasiti nijednu sobu. Najviše se preporučuje u dizajnu kupaonice ili kuhinje, gdje će se savršeno uklopiti s nekim neutralnim tonovima.

Također će se dobro slagati s eklektičnim stilom, samo zato što ova boja ima nekoliko različitih tonova, koji se, međutim, razlikuju jedan od drugog, i dalje djeluju prilično skladno.

Kada je riječ o namještaju, možete se odlučiti za kauč u ovoj boji ili stolice, stol, sve će zaista izgledati lijepo. Naravno, ne treba pretjerivati, a svaki komad namještaja ne treba biti indigo. Treba biti umjeren u svemu.

Također će izgledati više nego lijepo ako zidovima ukrasite zidove. Umjetnička djela možete postaviti u obliku slika i fotografija, ali i pozadine u ovoj boji na zidove u spavaćim sobama i dnevnim sobama.

Ako ste za umjereniju varijantu, onda možete upotpuniti svoj interijer jednim tepihom ili nekim malim prostirkom, naravno u indigo boji. Jednostavan i klasičan izgled možete postići kombinirajući indigo s bijelom, čime ćete dobiti potpuno moderan i suvremen interijer.

Kao što vjerojatno razumijete, mogućnosti oblikovanja su različite, kao i nijanse samog indiga.

S.B.

Foto: Decoist.com

 
Pročitaj sljedeći tekst: IDEJE ZA KAMIN
 
MRAMORNI IZGLED KOLEKCIJE

MRAMORNI IZGLED KOLEKCIJE

U najnovijoj kolekciji Roberto Cavalli Home predstavljen je novi izgled mramora, oniksa, kao i nove posebne tehnike izrade.

TRENDOVI KOJE TREBA IZBJEGAVATI

TRENDOVI KOJE TREBA IZBJEGAVATI

Kad želite ukrasiti svoj interijer, vjerojatno se pitate što je trenutno u trendu i moderno. Ovog puta nećemo se fokusirati na ono što je u pitanju...

STVARI KOJE IMAJU LOŠU ENERGIJU

STVARI KOJE IMAJU LOŠU ENERGIJU

Pri uređenju interijera trebali biste znati da neke stvari mogu pozitivno ili negativno utjecati na energiju kuće, a ta energija može utjecati na vaše raspoloženje.

SPOJ MEDITERANSKOG I RUSTIČNOG STILA

SPOJ MEDITERANSKOG I RUSTIČNOG STILA

Ako sanjate da živite na morskoj obali i onim malim bijelim i plavim drvenim kućama koje ste vidjeli na filmu, sada bi vam to mogao biti san...

IDEJE ZA KAMIN

IDEJE ZA KAMIN

Ne biste trebali ukrašavati prostor oko kamina samo za Novu godinu i slične blagdane. Jer to je jedan od uglova kuće koji možete ukrašavati na različite načine...

DEKORIRAJTE ZID, A DA NIJE OKVIR ZA SLIKE

DEKORIRAJTE ZID, A DA NIJE OKVIR ZA SLIKE

Da biste dodatno prilagodili interijer svog doma, jedan od najboljih načina za to je stil i ukrašavanje jednog zida u bilo kojoj sobi.

ORIGINALAN STALAK ZA VINO

ORIGINALAN STALAK ZA VINO

Wooden Wine Rack je srpska kompanija koja je dizajnirala ovaj inovativni koncept regala za vinske boce ...

ROZE I SIVE SPAVAĆE SOBE

ROZE I SIVE SPAVAĆE SOBE

Neočekivana kombinacija koju dizajneri interijera vole ružičasta i siva.

X