DEKOR

DODAJTE VINTAGE DEKOR U DOM

Vintage dekor prikazuje širok raspon stilova koji potiču od prije više desetljeća.

Namještaj i kućni dekor koji se koristi za postizanje vintage stila, mogu biti izrađeni prije mnogo godina ili novostvoreni. Zaista, dodavanje starih predmeta kako biste stvorili topli osjećaj u domu je veoma poželjno.

Ovaj članak ilustrira kako dodati detalje svom dizajnu i miješati vintage dekor stavke sa modernim stilom interijera.

Neutralne boje

U mnogim stilovima interijera, neutralne boje se ističu i smatraju se jednim od glavnih karakteristika ne samo u vintage stilu, već i u modernom dizajnu interijera i namještaja i industrijskog stila interijera. Miješanje neutralnih mirnih boja „na zidovima, pa čak i namještaju za sobu i tkaninama“ sa odabranim starinskim predmetima uvijek daje topao, mekan i smirujući osjećaj vašem pogledu i duhu.

Postavljanje dekorativnih predmeta

Kada postavljate bilo koji dodani vintage komad, pokušajte da ga prikažete na neorganiziranim mjestima pomiješanim sa vašim ukrasima modernog stila. Možete ga dodati nasumično na površini ili na policama u sobama ili čak u kuhinji.

Ponovo koristite stare objekte

Vintage stil se odnosi na upotrebu starih predmeta i njihovo drugačije postavljanje u novi poredak, sa novom funkcijom. Neki ljudi mogu koristiti stare knjige, pisma, stare novine, starinske staklene tegle, stare boce, čipku, kofere ili čak stari komad tkanine.

Miks materijala

Dizajneri kombiniraju komade namještaja sa starinskim tkaninama. Ovo uspješno stvara raznolikost za koju neki smatraju da je zabavna i zanimljiva za oko. Ova mješavina se može primjeniti i za kuhinje, ne samo za sobe, jer možete da dizajnirate svoju kuhinju tako da sadrži rustične jedinice i stolove, dodajući moderni sudoper.

Tkanine

Tkanine imaju veoma važnu ulogu u poboljšanju vintage stila u vašem domu. Savjetuje se upotreba više od jedne tkanine i pokušajte odabrati neke vintage paterne u svijetlim, neutralnim bojama.

 

Miješanje različitih stilova pokazalo se uspješnim načinom ukrašavanja mjesta. Ali, naravno, znati kako stvoriti ovu raznolikost na umjetnički, jedinstven način. Također uživanje u svakoj sekundi koju provedete u svom domu dodajući udobne ukrasne elemente je jednako važno.

linesmag.com

 
Pročitaj sljedeći tekst: ROSENTHAL I EMILIO PUCCI
 
TONINO LAMBORGHINI BY VENINI

TONINO LAMBORGHINI BY VENINI

Na jednoj strani imamo staklo Murano majstora, na drugoj talijanski inženjerski virtuoz.

20 INSPIRATIVNIH PRIMJERA PLOĆICA

20 INSPIRATIVNIH PRIMJERA PLOĆICA

Svijetli geometrijski otisci opet su na vrhuncu popularnosti.

ROSENTHAL I EMILIO PUCCI

ROSENTHAL I EMILIO PUCCI

Modni brend Emilio Pucci i tvornicaa porculana Rosenthal predstavljaju kolekciju koja uključuje arhivske vaze i posuđe iz šezdesetih i sedamdesetih.

VAZE OD TERAKOTE

VAZE OD TERAKOTE

Yakusha Design predstavlja novi set od pet vaza za brend Faina, koji odaje počast 700-godišnjim tradicijama keramike u Ukrajini.

KUĆNE BILJKE U ŠARMANTNIM VAZAMA

KUĆNE BILJKE U ŠARMANTNIM VAZAMA

Bračni par iz kompanije Two Hold Studios izrađuju keramičke vaze koje će vas sigurno nasmijati.

VINTAGE STAKLENE ŠALICE I ČAJNICI

VINTAGE STAKLENE ŠALICE I ČAJNICI

Ukrajinska umjetnica za oslikavanje stakla Vita (Vitraaze) proizvodi čajnike i šalice koji će sigurno uljepšati vaše jutarnje vrijeme za čaj.

H&M HOME CLASSIC KOLEKCIJA

H&M HOME CLASSIC KOLEKCIJA

Moderni hotelski stil nije teško kreirati kod kuće.

SAVRŠENI PRIBOR ZA JELO - VISTA ALEGRE

SAVRŠENI PRIBOR ZA JELO - VISTA ALEGRE

Jedan od najstarijih proizvođača porculana u Portugalu, Vista Alegre neumorno oduševljava svoje obožavatelje neobičnim novim proizvodima.

X