ARHITEKTURA

PROZIRNI BAZEN NA VRHU KUĆE

PROZIRNI BAZEN NA VRHU KUĆE
PROZIRNI BAZEN NA VRHU KUĆE
PROZIRNI BAZEN NA VRHU KUĆE
PROZIRNI BAZEN NA VRHU KUĆE
PROZIRNI BAZEN NA VRHU KUĆE
PROZIRNI BAZEN NA VRHU KUĆE
PROZIRNI BAZEN NA VRHU KUĆE
PROZIRNI BAZEN NA VRHU KUĆE
PROZIRNI BAZEN NA VRHU KUĆE
PROZIRNI BAZEN NA VRHU KUĆE
PROZIRNI BAZEN NA VRHU KUĆE

Talijanski arhitektonski studio Architrend je kreirao ovu fantastičnu kuću u primorskom gradu na Malti.

Na mjestu gdje se nalazila terasa koja je srušena i rekonstruirana, kako bi funkcionalno odgovarala obitelji, napravljen je prozirni bazen. Rezidencija je izgrađena od armiranog betona, dok je na prednjoj strani ugrađena ostakljena fasada koja kući omogućava da se izdvoji od tradicionalnih zgrada koje je okružuju.

Upotpunjena drvenom palubom, krovna terasa pruža panoramski pogled na more i glavni grad Valetu. U unutrašnjosti projekta karakteristična je linearna skala, sa jednim stepenicama i dvostrukom visinom ulaznog predvorja okrenutog prema potpuno zastakljenoj terasi, koja stvara interakciju između unutrašnjih prostora i vrta, dok istovremeno povećava prodor prirodne sunčeve svjetlosti u kuću.

Foto Moreno Maggi 

 
 
KYOTO - MINIMALISTIČKA KUĆA

KYOTO - MINIMALISTIČKA KUĆA

Dizajnirana za petočlanu obitelj u mirnom kvartu u sjevernom dijelu grada Kyoto, House in Kyoto ima otvoren dnevni boravak koji omogućava roditeljima...

DOM S VELIKIM OTVOROM NA PREDNJOJ FASADI

DOM S VELIKIM OTVOROM NA PREDNJOJ FASADI

Arhitektonski studio Keitaro Muto je sagradio Godo, jednokatnu drvenu kuću u Kobeu u Japanu, koja integrira zajedničke dnevne prostorije sa otvorenim vrtom...

SUVREMENO UTOČIŠTE ZA MLADU OBITELJ

SUVREMENO UTOČIŠTE ZA MLADU OBITELJ

Jedna obitelj iza San Franciska angažirala je Rian Leidner Architecture studio kada je došlo vrijeme da se renovira i obnovi njihov dom u Mission kvartu.

KAZALIŠTE ZAMIŠLJENO KAO VELIKI BROD KOJI PLUTA

KAZALIŠTE ZAMIŠLJENO KAO VELIKI BROD KOJI PLUTA

U provinciji u Kini,2018. godine je bilo održano Međunarodno natjecanje za dizajniranje „Jivu Grand Teatra“.

ORIGINALNA AUTOBUSNA STANICA

ORIGINALNA AUTOBUSNA STANICA

Kompanija Cepezed je nedavno osmislila novu autobusku stanicu u Tilburgu u Nizozemskoj.

SUVREMENA ALPSKA KUĆA

SUVREMENA ALPSKA KUĆA

Z House je planinska kuća za odmor koja se nalazi na strmoj padini u Italiji i predstavljala je pravi izazov za Geza studio tokom procesa projektiranja.

PALAČA PRAVDE U CORDOBI

PALAČA PRAVDE U CORDOBI

Moderna Palača pravde koju je izgradio nizozemski arhitektonski studio Mecanoo u Cordobi u Španjolskoj ispresjecana je dvorištima i zlatnim detaljima...

POGLEDAJTE INTEGRACIJU GEOMETRIJSKE FORME U PRIRODI

POGLEDAJTE INTEGRACIJU GEOMETRIJSKE FORME U PRIRODI

Iako se arhitektura stalno razvija, graditelji prošlosti su postavili temelje arhitektonskog naslJeđa za one koji dolaze…

X